Обратно към корените: Оже-Алиасим с мил жест към децата на Того (снимки)

от в 08:14 на 04.12.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим се превърна в една от приятните изненади на тазгодишния тенис сезон и след като канадецът загуби първите си осем АТР финала, то той съумя да надгради значително в устойчивостта си за игра под напрежение и триумфира с четири титли в хода на годината. Световният номер 6 също беше и основният мотор за страната си в отборните надпревари, като с ролята си на първа ракета за "кленовите листа" имаше огромна заслуга за спечелването на ATP Cup и Купа "Дейвис", но един голям шампион никога не забравя откъде е тръгнал, какъвто пример даде и 22-годишният състезател.

Феликс е роден в Монреал, Канада, като майка му е местна жителка, докато баща му Сам е родом от Того, където е собственик на тенис корт и именно в неговия клуб младият Оже прави първите си стъпки в тениса. Алиасим от самото начало на вече отминалия сезон в Тура играеше през цялото време със собствена инициатива, която беше под наименованието "#FAAPointsForChange", изразявайки се в това, че при всяка спечелена точка канадецът ще дарява по 5 долара за обучението и защитата на децата в африканската държава.

Участникът на АТР финалите в Торино в крайна сметка с тази си кампания събра малко над 16хил. долара, които по всичко личи, че е е искал да дари сам от първо лице, след като през вчерашния ден публикува в социалните мрежи снимки от корта на гордия му родител в неговата родина, като написа: "Където всичко започна.... Клубът по тенис на баща ми в Того.", а впоследствие с цел да зарадва децата поигра и футбол заедно с тях.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно към корените: Оже-Алиасим с мил жест към децата на Того (снимки) Мартин Петков
Теми:  
atp | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook