Обратно на австралийска земя: Алкарас кацна в Мелбърн и проведе първа тренировка

от в 17:39 на 08.01.2024
Мартин Вичев

Карлос Алкарас кацна в Мелбърн в неделя вечерта и се настани в 5-звездния хотел Crown Towers. През днешния ден, испанецът направи и първа тренировка на австралийска земя, като партньор му бе Каспър Рууд. Това стана ясно от няколко снимки, публикувани в социалните мрежи на Аустрелиън Оупън.

Тренировката между двамата се проведе на закрито, заради дъжда, който не спира да вали в най-големия град на Зеления континент. Благодарение на лошите метеорологични условия, квалификациите от първия ден бяха отменени за утре.

Това ще бъде първи турнир за световния номер две през новия сезон, като той прецени да не взема участие в подготвителните надпревари преди Откритото първенство на Австралия. За последно, Алкарас игра в Мелбърн през 2022-ра година, когато загуби в трети кръг от Матео Беретини след 5-сетов трилър. Миналата година, испанецът пропусна турнирите в Австралия поради контузия в крака, която за нещастие получи в подготовката си преди сезона. 

Първият турнир от Големия Шлем за годината започва на 14-ти януари, като Алкарас ще се опита да спечели трета титла от тази категория, след като триумфира на Уимбълдън през 2023-та година и Откритото първенство на САЩ през 2022-ра.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на австралийска земя: Алкарас кацна в Мелбърн и проведе първа тренировка Мартин Вичев
Теми:  
АО2024 | карлос алкарас | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook