Обратно на голямата сцена: Вожняцки бе безпощадна в първия си мач от 3 години насам в Шлема!

от в 06:25 на 29.08.2023
Мартин Петков

Каролина Вожняцки се завърна по мечтан начин обратно на сцената на US Open и постигна победа на старта в турнира. 33-годишната датчанка, която е двукратна финалистка в Ню Йорк, през този месец поднови професионалната си кариера след майчинство и в първия си "мейджър" мач от 2020-а насам нямаше затруднения, за да подчини квалификантката Татяна Прозорова - 6:3 6:2. Бившата номер едно, получила "уайлд кард" за участие в надпреварата, по този начин се класира за втория кръг във Flushing Meadows, като я очаква среща с нейната стара познайничка и 11-а поставена Петра Квитова, от която изостава с 6:8 победи в съперничеството им.

Вожняцки стартира мечтано двубоя, след като на бърза ръка загатна за умението си да държи темпото в разиграванията високо и проби още в дебютния за мача гейм, но в следващите минути демонстрира липса на концентрация на собствен сервис и рибрейкът от страна на рускинята беше факт. Квалификантката видимо не изпитваше притеснения от статута на бившата шампионка от Аустрелиън Оупън и поддържаха баланс в съотношението на силите, ала с преполовяването на сета някогашната номер едно вдигна оборотите и влезе в подем, като обилното количество печеливши удари от нейната ракета я отведе до преднина от два пробива и тя записа сета на сметката си.

Началото на втората част настъпи с известни колебания на собствено подаване за всяка от двете тенисистки и макар те да неутрализираха по един брейкбол пред съперничката си, като Прозорова наглед стабилизира своя сервис, повеждайки с 40:0, то датчанката продължи преследването си на пробив и стигна до такъв след обрат в четвъртия гейм. Оттам насетне Вожняцки взе всичко в свои ръце и наложи волята си по отношение на броя уинъри, с което не даваше нищо даром на световната номер 227, за да ни до отведе до узаконяването на победата си след час и 22 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на голямата сцена: Вожняцки бе безпощадна в първия си мач от 3 години насам в Шлема! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | каролина вожняцки

Коментари





Следвайте ни в Facebook