Обратно на любимия Уимбълдън: Григор се готви за тревния сезон в компанията на Сабаленка (снимки)

от в 21:51 на 11.06.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на трева започна, а с това и подготовката на най-добрите тенисисти за третия турнир от Големия шлем за годината, Уимбълдън, който ще започне на 1-ви юли. И докато едни разчитат на надпреварите на ниво ATP/WTA 250/500, за да разберат в каква форма се намират на зелената настилка, то други са вече в Лондон и тренират на кортовете на "свещената трева".

Григор Димитров неведнъж е споделял, че именно Уимбълдън е неговата любима надпревара и побърза да се завърне на кортовете на "All England Club", където беше заедно в компанията на своя треньор Даниел Валверду, а спаринг партньора на най-добрия български тенсиист беше повече от любопитен, тъй като той проведе тренировка със световната номер три Арина Сабаленка. Двамата очевидно са в много добри отношения, след като летяха заедно за Мастърса в Маями, а освен това са били партньори на смесени двойки в "World Tennis League", като дори постигнаха успех в мача си срещу Рохан Бопана и Бианка Андрееску.

Припомняме ви, че Димитров през следващата седмица ще участва на ATP 500 турнир в Куинс, където ще бъде поставен под номер 3 в основната схема (след Карлос Алкарас и Алес Де Минор), а ние можем само да се надяваме, че световният номер 10 ще повтори успеха си от 2017-та година, когато завоюва титлата от състезанието.

Димитров бе и в елитна компания, тъй като с него беше световната номер 3 и миналогодишна полуфиналистка на Уимбълдън, Арина Сабаленка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на любимия Уимбълдън: Григор се готви за тревния сезон в компанията на Сабаленка (снимки) Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка | григор димитров | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook