Обратно на омразния Ролан Гарос: Медведев потегли на Олимпиадата с триумф над "мейджър" шампион

от в 21:30 на 27.07.2024
Николай Маринов

Даниил Медведев записа категоричен успех в мач от първия кръг на Олимпийския турнир в Париж. Световният номер 5 успя бързо със съпротивата на номер 76 и в ранглистата Ринки Хидциката с резултат 6:2 6:1 за 1 час и 1 минута игрово време. Медведев още преди надпреварата сподели, че изобщо не се счита за фаворит на омразния му клей на Ролан Гарос, но е фен на самото олимпийско преживяване и ще се опита да се абстрахира от факта колко е недоволен, че за втори вът се завръща на своето най-слабо "мейджър" състезание. Успехът над "мейджър" шампиона на двойки от Аустрелиън Оупън 2023-та, го изпрати във втория кръг, където ще срещне един измежду Себастиан Офнер и Робин Хаасе.

Руснакът избра да посреща преди началото на мача и това се оказа  отлично решение, защото веднага се стигне до пробив в полза на фаворита. Впоследствие Хиджиката навлезе в двубоя, но това не промени статуквото на корта. Бившият номер 1 продължи да бъде агресивен и излизаше с голям успех към мрежата.

Въпреки че имаше леки затруднения в подаването си в четвъртия гейм, Медведев се справи и скоро удвои аванса си на 4:1. В шестия гейм се стигна до точка за връщане на единия пробив, която беше реализирана от австралиеца, но руснакът веднага възстанови баланса на силите и нямаше затруднения да спечели сета със 6:2.

Вторият сет стартира по същия сценарий, aа именно с купища грешки на Хиджиката и пробив на нула за Медведев, а много скоро тенисистът от Москва пое трайно контрола и върху втория сет и се откъсна напред с 4:0 гейма.

Хиджиката се разписа в резултата при следващото си подаване, само че австралийският представител нямаше сили за нещо повече и инкасира трети брейк, с което беше сложена точка на спора. Медведев изигра много солиден мач, като реализира общо 14 уинъра и допусна 13 непредизвикани грешки. Руснакът излезе общо на мрежата 18 пъти и спечели  12 точки в тези случаи.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на омразния Ролан Гарос: Медведев потегли на Олимпиадата с триумф над "мейджър" шампион Николай Маринов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | олимпийски игри | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook