Обратно на победния път: Алкарас се разправи с местен представител в Синсинати

от в 05:17 на 17.08.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас през миналата седмица откри кампанията си на кортовете в Северна Америка, където след по-малко от месец има да защитава четвъртфинал на US Open. Испанецът отстъпи още в първия си двубой на Мастърса в Монреал срещу Том Пол, но не това бе най-големият проблем за тийнейджъра, който сам призна след срещата, че това е първият път в кариерата му, когато не съумява да се справи с напрежението на корта.

Шампионът от Маями и Мадрид през днешния трябваше да даде старт на кампанията си в Синсинати, където жребият го изправи срещу домакинския представител Макензи Макдоналд. Карлитос нагледно с представянето си срещу 72-ия в света показа, че е загърбил случилото се по време на Канадския Мастърс и за само 66 минути игра стигна до победата след 6:3 6:2, като си осигури сблъсък на осминафиналите с бившия шампион в състезанието Марин Чилич.

Световният номер 4 демонстрира класата си още в началните минути на двубоя, когато записа поредица от уинъри и остави в безпомощност съперника си, повеждайки го с пробив аванс. Последва продължителен период с доминация от подавачите, ала Алкарас пръв намери път напред и в заключителните мигове от сета показа пълния блясък на арсенала си с тенис оръжия, като притисна американеца на ретур и посредством втори брейк излезе напред в общия резултат.

Във втората част равенството в съотношението между двамата се запази до четвъртия гейм, след като Макдоналд отрази брейкбол, но признаците за това, което предстои, бяха налице. Карлитос нямаше никакво намерение да се задържа дълго на корта и смени на следващата предавка, а това се оказа твърде висока топка за световния номер 54, който загуби всяко от последвалите си подавания и тийнейджърът от Мурсия необезпокояван сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Алкарас се разправи с местен представител в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | макензи макдоналд | мастърс 1000 | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook