Обратно на победния път: Азаренка отпусна само 4 гейма на шампионката от Мерида в Маями

от в 04:00 на 24.03.2023
Мартин Петков

Виктория Азаренка имаше страхотен старт на сезона, след като достигна полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където обаче преклони глава срещу бъдещата подгласничка Елена Рибакина, както и оттам насетне представянето ѝ беше повлияно от известен спад. Някогашната номер едно отпадна още в откриващия си мач на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, но в хода на днешния ден успя да поправи грешките си и потегли победоносно в Маями, където е трикратна шампионката, надделявайки над носителката на титлата от Мерида - Камила Джорджи, след малко над час игра - 6:3 6:1. С успеха си беларуската подпечата класирането си за третия кръг на състезанието във Флорида, където ѝ предстои да се изправи срещу друга полуфиналистка от тазгодишното Открито първенство на Австралия, а именно Магда Линет.

Началото на двубоя ни донесе светкавична размяна на пробиви, от която последваха два бързи гейма в активите на сервиращите, преди Азаренка да установи изцяло контрол в разиграванията, пробивайки на нов ред. Именно с това настъпи и известен "хаос" в играта на италианката, която далеч не се чувстваше равностойна на световната номер 16 и инкасираше многобройни грешки, които означаваха втори брейк на сметката на Вика, която причисли към нея и откриващия сет.

Още на старта на втората част носителката на два "мейджър" трофея успя да продължи възхода в играта си, като не оставяше какъвто и да било шанс на по-нискоранкираната си опонентка и скоропостижно отмъкна началния ѝ удар, за да се доближи максимално до победата в срещата. Джорджи от своя страна по никакъв начин не съумя да даде нужната битка на бившата номер едно, като единствено се разписа в резултата, преди Азаренка да дублира предимството си в сблъсъка, с което подпечата крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Азаренка отпусна само 4 гейма на шампионката от Мерида в Маями Мартин Петков
Теми:  
wta | виктория азаренка | камила джорджи | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook