Обратно на победния път: Руне напомни за себе си и не даде нито сет на шампиона от Вашингтон

от в 22:10 на 28.05.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне не започна по мечтания за него начин клей сезона, показвайки сериозно непостоянство на червените кортове, вследствие на което напусна топ 10 преди броени седмици. Днес обаче датчанинът напомни на най-добрата версия на себе си с победа над бившия представител на топ 25 и шампион от Вашингтон, Дан Еванс, с 6:4 6:4 6:4 и така в следващия кръг ще срещне талантливия Флавио Коболи, който спря Хамад Меджедович в дерби на двама от най-талантливите млади тенисисти.

Макар британецът да поддържаше високо темпо на игра със солидно представяне във всеки един аспект от играта, Руне не отстъпваше по нищо на опонента си. Бившият номер 4 показа по-смел подход в деветия гейм, като скандинавецът показа моментното си превъзходство над своя противник , за да реализира решителен пробив за изхода на откриващия сет.

Силното представяне на Руне се пренесе и във втората част. Още в първия гейм по-високо ранкираният тенисист имаше 4 брейкпойнта пред себе си, ала ака и не успя да се възползва от тях. Следваше кратък възход в играта на много разнообразния Еванс, който за кратко пое инициативата на корта, но световният номер 13 успя да се окопити бързо и осъществи брейк за аванс от 3:2, а и този път той се оказа отличен лидер в резултата и се доближи само на сет от победата.

Първата половина на третия сет ни предложи интензивни разигравания, при които и двамата разчитаха повече на началния си удар. При 3:2 обаче Еванс изненада противника си с пробив, ала изоставането мотивира допълнително младия тенисист, който избихна на няколко пъти от форхенд страната, а играта на 60-тия в света се разпадна, за да станем свидетели на абсолютно същата развръзка и в този сет, което донесе крайната победа на 2-кратния 1/4-финалист в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Руне напомни за себе си и не даде нито сет на шампиона от Вашингтон Елеонора Александрова
Теми:  
atp | дан еванс | Обзори | ролан гарос | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook