Обратно на победния път: Томова спря тенисистка със 7 поредни победи на WTA турнира в Рабат!

от в 16:46 на 21.05.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова трябваше да претърпи някои разочароващи поражения през последните седмици. Първата ни ракета при дамите пропусна цели 10 мачбола в първия кръг на надпреварата в Мадрид и в крайна сметка отстъпи на Ксиню Уанг, а в Рим се върна от 1:5 в решителния сет срещу Рената Заразуа и беше на две точки от класиране за основната схема, но отново се оказа на губещата страна.

Изглежда обаче българката е съумяла да преодолее тези разочарования и да навлезе в оптимална форма преди началото на Ролан Гарос, след като днес постави успешно начало на кампанията си на WTA 250 клей турнира в Рабат. Томова разгроми Берфу Ченгис (световна номер 347) за по-малко от час с резултат 6:2 6:1, като по този начин прекъсна серията от 7 поредни победи на туркинята която надви Гергана Топалова в спора за титлата в Бощад преди 10 дни.

Още в самото начало българката наложи пълен контрол в срещата си със световната номер 347, като нейният сервис беше осново оръжие - 3 аса и 70 процента вкарано първо подаване. Това позволи на Вики да доминира над представителката на южната ни съседка във всеки един аспект и затвори първата част след серия от 4 поредни гейма в своя полза.

Световната номер 84 продължаваше да играе почти безгрешно във втората част, която започна ударно за нея с два поредни пробива. Това увеличи още повече увереността на най-добрата ни тенисистка, която загуби едва един гейм в хода на целия сет и с лекота продължва напред в мароканския град, а в следващия кръг ще премери сили с Яфан Уанг от Китай (световна номер 68), срещу която има една победа в Богота преди 3 години.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Томова спря тенисистка със 7 поредни победи на WTA турнира в Рабат! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | рабат

Коментари





Следвайте ни в Facebook