Обратно на победния път: Синер заличи провала в Синсинати с перфектно начало на US Open

от в 06:09 на 30.08.2023
Мартин Петков

Яник Синер загърби разочароващото си отпадне в Синсинати и стартира по възможно най-добрия начин кампанията си на US Open. Италианецът, който по-рано този месец вдигна дебютната си Мастърс 1000 титла, триумфирайки в Торонто, не срещна особени затруднения и макар да се нуждаеше от 2 часа и 20 минути престой на корта, разгроми Яник Ханфман с крайното 6:3 6:1 6:1. Така световният номер 6 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където му предстои значително по-сериозен тест в лицето на неговия сънародник Лоренцо Сонего, от когото не е губил досега.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с позитиви за младежа, който умело провеждаше своите офанзивни акции и си осигуряваше възможност за печеливш завършек на комбинациите си, като без време за губене се откъсна напред с пробив аванс при първата почивка в мача. Същевременно германецът имаше желанието да е по-агресивният от двамата тенисисти и залагаше на огромна доза риск в действията си, която бе напът да му коства за втори път сервиса, ала той остана хладнокръвен и го удържа, но далеч не оказа съпротива на фаворита с ретурите и Синер се поздрави с успеха в откриващия сет.

На старта на втората част шампионът в Торонто ни предостави най-доброто, на което е свободен, като отлично преминаваше от фаза защита в атака и поддържаше твърде високо летвата в разиграванията, което доведе до два поредни пробива в актива му и комфортен аванс в статуквото. Впоследствие Ханфман намери сили да избегне това да му бъде "вързан геврек" и спечели петия гейм след спасен брейкбол, но в следващите минути той на свой ред с рутинни грешки от основната линия пропусна да редуцира пасива си частично и шестият поставен реализира поредния си пробив, за да дублира преднината си в общия резултат на срещата.

С настъпването на третия сет световният номер 54 изглеждаше изцяло напуснат от напрежението и разгърна потенциала си за игра с множество печеливши удари, но за сетен път оползотворяването на шансовете се оказа препъникамък за него и италианецът запази подаването си непокътнато. Оттам насетне Синер постепенно взе всичко в свои ръце и вдигна оборотите в разиграванията, което предизвикваше неточности от ракетата на неговия противник, докато той самият остана клиничен при материализирането на възложените си за пробив и спечели последните пет гейма в сблъсъка, с което официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Синер заличи провала в Синсинати с перфектно начало на US Open Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | яник синер | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook