Обратно на победния път: Томова разгроми 2-кратна WTA шампионка на старта в Кливланд!

от в 07:34 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова е обратно на победния път, прекъсвайки серията си от 3 поредни поражения. Силният сезон на Вики претърпя леко отклонение от зададената си посока, след като тя допусна двусетови загуби на старта в Торонто и Синсинати от сътветно Моюка Учижима и Каролина Плишкова, но първата ни ракета при дамите изглежда отново в своята най-добра форма само дни преди началото на US Open.

Българката преодоля една от най-трудните си съперничка, а именно американката Лоурън Дейвис, за да стартира успешно участието си на WTA 250 турнира в Кливланд. Вики беше губила 3 от предходните си 4 срещу с месната предтавителка, но този път родната ни представителка влезе в мача като сериозен фаворит и затвърди тази си роля, надигравайки 2-кратната WTA шампионка с категоричното 6:1 6:4, за да оформи среща във втория кръг с нидерландката Аранча Рус (световна номер 96).

Томова откри мача по най-добрия възможен начин, реализирайки пробив още в дебютното подаване на местната представитела, но Дейвис отвърна с мигновен рибрейк. 157-сантиметровата американка обаче не можеше да извлече никакви дивиденти от началния си удар и загуби следващия си сервис гейм на нула, а оттам насетне световната номер 50 беше безпощадна и затвори сета с 6:1 за само 32 минути игра.

Доминацията на по-високоранкираната състезателка продължи с пълна сила и тя си осигури двоен брейк преднина, повеждайки с 3:0 за начало на втората част. Последва серия от 4 поредни пробиви, която означаваше, че Вики ще сервира за крайната победа при 5:2 в своя полза. Тогава бившата номер 26 вкара известно напрежение у нашата сънародничка, намалявайки пасива си до 4:5, но Томова не даде нито точка на опонентката си при втория си опит да затвори мача и се поздрави с крайната победа.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Томова разгроми 2-кратна WTA шампионка на старта в Кливланд! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | кливланд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook