Обратно на победния път: Вавринка надви бивш Мастърс финалист за успешен старт на клей сезона

от в 18:28 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Стан Вавринка е постигнал почти всичко в професионалния тенис и много спортисти на негово място биха прекратили своята професионална кариера, имайки предвид множеството травми, през които премина 39-годишния швейцарец през последните сезони. Вавринка обаче продължава да доказва, че възрастта не е порок и все още може да бъде опасен съперник за почти всеки един състезател в ATP Тура, макар че вече се намира далеч от най-добрата си форма.

Ветеранът направи редица оспорвани срещи с високоранкирани състезатели през 2024-та, но винаги оставаше на губещата страна в края и трябваше да стартира своя клей сезон в серия от три последователни поражения. Днес обаче Вавринка се върна отново на победния път, след като надви Албер Рамос-Виньолас в битката на двамата най-опитни участници на ATP 250 турнира в Маракеш - 6:1 6:4. 3-кратният "мейджър" носител се нуждаеше от 76 минути игрово време, за да надвие бившия финалист от Мастърса в Монте Карло и така си осигури среща със седмия поставен Мариано Навоне във втория кръг на надпреварата.

Откриващата част се превърна в същинска наказателна акция на Stan The Man, чийто мощни удари бяха недостижими за неговия съперник и уинърите се трупаха с лекота в актива на някогашния номер 3, който спечели първите пет гейма в сблъсъка. Испанецът все пак намери сили да избегне "геврека" и се разписа в резултата, но нямаше аргументи за някаква по-съществена съпротива и първият сет приключи след малко над половин час игра.

Вората част беше далеч по-оспорвана и видяхме значително подобрение в действията на Рамос, който прибягваше все по-успешно до къси топки и миксираше отлично отиграванията си. Стан пък можеше да се опре на своя сервис, с чиято помощ печелеше множество бързи точки и никой от двамата не можеше да се откъсне до 3:3.

Тогава Вавринка увеличи значително темпото и вкара в употреба вездесъщия си бекхенд по правата, а световният номер 103 нямаше отговор и инкасира пробив. Тогава последва първото отпускане в срещата за олимпийския шампион на двойки от Пекин, което позволи на неговия опонент да изравни за 4:4, само че 39-годишният тенисист отвърна със спечелването на 8 от следващите 10 разигравания, за да сложи точка на спора в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Вавринка надви бивш Мастърс финалист за успешен старт на клей сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | маракеш | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook