Обратно на върха: Швьонтек покори Пекин и сложи край на сушата от 2 месеца без трофей!

от в 15:33 на 09.10.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек завоюва петата си титла в хода на сезона и се превърна в първата тенисистка от седем години насам с поне 5 спечелени трофеи в последователни сезони, изравнявайки постижението на Серина Уилямс. Доскорошната номер едно не беше вдигала трофей над главата си, откакто спечели турнира в родната си Варшава през месец август, но най-после сложи край на тази негативна серия, триумфирайки с купата на WTA 1000 състезанието в Пекин.

На финала полякинята се справи категорична със съпротивата на Людмила Самсонова, надигравайки я с крайното 6:2 6:2 и показа колко много значи за нея този успех, след като не скри сълзите си по време на награждаването.

Така Швьонтек грабна титлата в китайската столица още при дебютното си участие на надпреварата в нея и вече е на само 590 точки от това да си върне лидерската позиция в ранглистата на WTA, като би могла да го стори, ако надвие конкуренцията на WTA финалите в Канкун, които ще стартират на 29 октомври.

Самсонова се държеше отлично в срещата през първите минути и доминираше играта, когато разполагаше с началния удар, но постепенно първото подаване на световната номер 16 тотално изчезна от корта и двойните грешки започнаха да тровят нейното представяне. Фаворитката пък веднага се възползва от проблемите на своята опонентка и влезе в серия от четири последователни гейма, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

Рускинята откри втората част с отлично проведен сервис гейм, само че впоследствие беше пробита на нула и оттам насетне Швьонтек изцяло контролираше събитията на корта, като съумя да реализира още един брейк и много скоро можеше да отпразнува спечелването на титла номер 16 в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на върха: Швьонтек покори Пекин и сложи край на сушата от 2 месеца без трофей! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | людмила самсонова | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook