Обратно сред най-добрите: Кербер с първа победа над представителка на топ 10 от 2021-ва насам!

от в 23:41 на 08.03.2024
Елеонора Александрова

След като вчера Анджелик Кербер осъществи първата си победа в мач на ниво WTA след завръщането си от майчинство, днес тя реализира един от най-големите си тримфи през последните си години. Германката победи световната номер 10, Йелена Остапенко, с резултат 5:7, 6:3, 6:3, като това е първи мач с положителен резултат за нея над представителка в топ 10 от 2021-ва насам. В следващия кръг тя ще се изправи срещу победителката между Вероника Кудерметова и Нао Хибино.

Шампионката на Ролан Гарос през 2017-та показа защо е една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма в първите минути на двубоя, като в първите успя да реализира ранен пробив и по този начин да поведе с комфортното 3:1. Точно след това обаче играта й се разпадна, от което бившата номер 1 се възползва и печелейки следващите 4 подавания, в деветия гейм имаше сетпойнт пред себе си. Въпреки солидното темпо на Кербер, Остапенко успя да удържи на това, да се завърне в играта и да поведе със 7:5.

Вторият сет започна обещаващо фаворитката, като тя успя да спечели гейм от сервиса на Кербер и да поведе с 2:0. Но след втория гейм нивото на игра на латвийката отново се понижи, като броят на двойните и непредизвиканите грешки драстично се увеличи. Солидната игра на германката й позволи да обърне сета в своя полза и така да го спечели с 6:3.

Умората в последната част си пролича в последната част, като в началото на третия сет и двете губеха сервис геймовете си два пъти. Следваха няколко подавания със стабилна на игра на начален удар, ала при 4:3, Кербер успя да поведе с пробив, което се оказа ключовият момент за развитието на двубоя. Макар и в деветото подаване, Остапенко да бе успяла да спаси 3 мачпойнта, ветеранката бе тази, която се класира за следващия кръг на "Рая на тениса"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Кербер с първа победа над представителка на топ 10 от 2021-ва насам! Елеонора Александрова
Теми:  
Анджелик Кербер

Коментари

Следвайте ни в Facebook