Обратно сред най-добрите: Руне опустоши спорно продължилия Дрейпър и е 1/2-финалист в Синсинати

от в 06:29 на 18.08.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне най-после отново изглежда в оптимална форма и ще спори за влизане в своя трети Мастърс финал в кариерата си и първи на открити твърди кортове. Това се явява дебютно влизане в полуфиналите за датчанина на ATP надпревара от 4 месесца насам, когато беше пометен с 6:2 6:0 от Ян-Ленард Щруф в Мюнхен, а този резултат ще помогне на младока да се завърне в топ 15 на световната ранглиста.

Скандинавецът надделя в битка на новото поколение с британеца Джак Дрейпър, побеждавайки го с рутинното 6:4 6:2 за едва 77 минути игрово време. Вчера финалистът от миналогодишния Sofia Open продължи напред при спорни обстоятелства, но днес нямаше две мнение, че безспорно Руне е по-добрият играч на корта и така той ще премери сили с Франсис Тиафо в спор за място на финала в Синсинати.

Първият сет вървеше равностойно и двамата играчи нямаха проблеми да задържат своите подавания. Руне обаче демонстрираше характерния си атлетизъм и правеше пространствата на корта все по-малки за Дрейпър, който трябваше да играв максимално близо до линиите и това водеше до грешки от неговата ракета. Руне усети своя момент в 5-ия гейм и осъществи брейк, който с лекота разви и нямаше проблеми да приключи успешно първия сет.

Серията на бившия номер 4 продължи и във втората част, където той тръгна с брейк още на старта и изглеждаше сякаш не може да пропусне топка. Левичарят се опита да отговори на предизвикатвлството при 2:3 от негова гледна точка, достигайки до 3 поредни точки за пробив, но той не съумя да реализира нито една от тях и впоследствие капитулира напълно, губейки всички останали геймове до края на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Руне опустоши спорно продължилия Дрейпър и е 1/2-финалист в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook