Обратно сред най-добрите: Рууд си отмъсти на Серундоло и е в топ 4 на Мастърса в Рим!

от в 22:48 на 17.05.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд изпитва колебания в последните седмици, въпреки че настъпи сезонът на любимата му настилка, а именно клеят. Актуалният финалист от Ролан Гарос обаче през днешния ден получи отлична възможност най-после да се пребори за дебютната си Мастърс 1000 титла, след като на турнира в Рим защитаващият шампион Новак Джокович преклони глава срещу Холгер Руне, който продължи напред към полуфиналната фаза и се очертаваше като следващият опонент на норвежеца, което беше добре дошло за световния номер 4, който води с 4:0 успеха в съперничеството им.

За да се стигне до подобен двубой, то първо Рууд трябваше в мач от вечерната сесия да надвие една от сензациите в надпреварата в лицето на 24-ия поставен Франсиско Серундоло, който по-рано в хода на състезанието елиминира местния любимец Яник Синер. Двукратният вицешампион от Големия шлем макар и да не изигра най-добрия си сблъсък в италианската столица, то той стори необходимото, за да надделее над аржентинеца след 7:6(5) 6:4, с което подпечата класирането си на втори пореден полуфинал в Рим, в който му предстои да срещне именно Руне.

Началото на двубоя беше обещаващо за скандинавеца, който още от първите минути засвидетелства вездесъщия си форхенд във фаза атака, с което пречупи защитата на Серундоло, за да осъществи дебютния пробив за мача. Впоследствие устремът на световния номер 4 скоропостижно утихна, като грешките в играта му започнаха да се трупат прогресивно и той допусна да изгуби предимството си в резултата, при което аржентинецът оттам насетне поддържаше равенството и предизвика изиграването на тайбрек. В него водачеството почти неизменно сменяше притежателя си, преди в крайна сметка Рууд да вземе всичко в свои ръце и 75 минути след старта на срещата записа откриващия сет срещу името си.

Латиноамериканецът на свой ред се абстрахира мигновено от всичко случило се и потегли с ранен аванс от пробив във втората част, ала преднината му не издържа дълго, след като колебливият му начален удар се превърна в обект на атаки от страна на миналогодишния полуфиналист, който светкавично реализира рибрейк. Серундоло не сведе глава при този развой на събитията и чрез самоотвержената си на моменти игра си заслужи правото отново да разполага с възможност да отмъкне сервиса на противника, ала четвъртият поставен отстоя своето и впоследствие дирижираше случващото се на корта до края на двубоя, като проби решаващо в деветия гейм и сложи точка на спора, взимайки реванш от световния номер 31 за поражението си от него в Барселона преди месец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Рууд си отмъсти на Серундоло и е в топ 4 на Мастърса в Рим! Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | рим | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook