Обратно сред най-добрите: Вдъхновен Фриц спря изненадата на турнира в Мадрид за място на 1/2 финалите

от в 00:50 на 02.05.2024
Елеонора Александрова

В последните няколко месеца резултатите на Тейлър Фриц не изглеждаха обнадеждаващи. Американецът отпадаше предимно в ранните турнири на надпреварите от най-висока категория, поради което той напусна топ 10 и в момента се намира под номер 13 в ранглистата. Мадрид обаче се превръща в място за вдъхновение на повечето тенисисти, които не се намират в оптимална форма и изглежда бившият номер 5 е един от тях. Той взе своя реванш за случилото се в миналогодишния Ролан Гарос с победа над Франсиско Серундоло с 6:1 3:6 6:3 и си осигури място на полуфиналите, където ще срещне Андрей Рубльов.

Фриц наложи своята силова игра по време на първия сет, което му позволи да доминира над аржентинеца. От своя страна светотният номер 22 бе бледа сянка на себе си от двубоя с Александър Зверев и грешките му бяха налице. Така първата ракета на САЩ съумя с лекота и резултат 6:1 да поведе в първия сет.

Втората част ни предложи доста по-различно развитие на срещата. Американецът изненадващо играеше по-пасивно, вследствие на грешките, които започваше да допуска. За сметка на това Серундоло преоткри обичайното си темпо на игра, което му позволи не само да бъде конкурентен на фаворита, но и да реализира пробив при 4:3, след което да запази преднината си и да спечели втория сет с 6:3.

Добрата игра на южноамериканеца стига само за втората част, тъй като в третата той отново започваше да допуска редица неточности. За разлика от него, Фриц играеше с една идея по-солидно и постоянно, което му позволи да бъде водещата фигура на решаващия сет. Американецът изглеждаше по-оптималният тенисист, като това си пролича в деветия гейм, когато увеличи преднината си на пробив, която запази и в деветия гейм и така с 6:3 Фриц намери място на полуфиналната фаза на Мастърс турнир за първи път от 2022-ра насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Вдъхновен Фриц спря изненадата на турнира в Мадрид за място на 1/2 финалите Елеонора Александрова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | тейлър фриц | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook