Обратно сред най-добрите: Бившата номер едно Плишкова завоюва първа WTA титла от над четири години насам!

от в 21:44 на 11.02.2024
Елеонора Александрова

Бившата номер 1 при жените, Каролина Плишкова, се поздрави с първата си титла за сезона, като победи световната номер 65, Ана Богдан, в Клуж-Напока за по-малко от 90 минути с резултат 6:4, 6:3. Това е първа титла за двукратната "мейджър" полуфиналистка от 2020-та насам и така тя ще се завърне в топ 60 в ранглистата.

Първият сет започна обещаващо за румънката, като румънката поведе с 3:0. Точно тогава, обаче, нивото на игра на Богдан спадна, за разлика от това на Плишкова и в резултат на това чехкинята бе безкомпромисна, печелейки 6 от следващите 7 гейма и така резултатът стана 6:4 в полза на някогашната номер 1.

Представителката на северната ни съседка се завърна в играта, като и двете не допускаха пробиви в началото на втория сет, ала при 2:2 по-успешната тенисистка показа класата си и обърна играта в своя полза и спечели два поредни гейма от началния удар на румънката. Така Плишкова спечели първата си титла от над 4 години насам и 17-тата в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Бившата номер едно Плишкова завоюва първа WTA титла от над четири години насам! Елеонора Александрова
Теми:  
каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook