Обратно сред най-добрите: Монфис изнесе бляскаво тенис шоу и срази Циципас в Торонто!

от в 22:40 на 09.08.2023
Калоян Соколов

Гаел Монфис стана отговорен за поредната сензация на Мастърса в Торонто. Френският ветеран можеше да се похвали само с една победа през сезона, която постигна след фантастичен обрат над Себастиан Баез в откриващия кръг на Ролан Гарос. Впоследствие "Ла Монф" трябваше да прекрати преждевременно участието си в Париж поради контузия, но в момента изглежда напълно здрав и отново играе най-добрия си тенис, което му позволи да отстрани самия Стефанос Циципас - 6:4 6:3.

Шампионът от Лос Кабос изглеждаше като бледа своя сянка в хода на цялата среща и заслужено напуска турнира още във втория кръг, а 36-годишният тенисист се класира за своя първи осминафинал от миналия август насам, където му предстои да премери сили с един измежду Себастиан Корда и Александър Вукич.

Световният номер четири се опита да наложи високо темпо в самото начало на двубоя и първите точки за пробив пред него не закъсняха, само че Монфис не трепна и съумя да измъкне подаването си. Непоставеният тенисист стоеше все по-добре на корта с напредването на сблъсъка и правеше страхотни контра отигравания, които видимо разклатиха увереността на фаворита.

Бившият номер 6 демонстрираше смайващ демараж и просто Циципас не можеше да намери начин как да завърши топката, като грешките зачестиха сериозно от неговата ракета и закономерно по-нискоранкираният тенисист реализира пробив за аванс от 3:2. Впоследствие гъркът имаше възможност да реализира рибрейк в осмия гейм, но отново не се възползва от шанса си и първата част скоро отиде в актива на Монфис.

Вторият сет пътк стартира със светкавичен пробив в полза на френския състезател, който можеше да допуска сериозно количество двойни грешки, само че беше абсолютно безпогрешен от дъното на корта и дори съумя да удвои преднината си, за да запише своята 350-та победа в кариерата на твърди кортове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно сред най-добрите: Монфис изнесе бляскаво тенис шоу и срази Циципас в Торонто! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | стефанос циципас | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook