Обратно в голямата игра: Андрееску отпусна само два гейма на финалистката от АО

от в 13:36 на 01.05.2022
Калоян Соколов

Бианка Андрееску навлезе с гръм и трясък в женския тенис, печелейки някои от най-големите трофеи. Тогава канадката беше все още тийнейджърка, но това не и пречеше да се справя с всяка една съперничка и всички помним по какъв начин се разправи със Серина Уилямс във финалния двубой на US Open през 2019-та година. Оттогава обаче Андрееску премина през серия от контузии и не можеше да се завърне в Тура за повече от няколко месеца. Това доведе до нейното изпадане от топ 100 и много специалисти започнаха да се съмняват, че ще видим някога отново 21-годишната тенисистка в нейната оптимална форма.

Бившата номер 4 обаче досега опровергава всички критици, след като се завърна на корта през този април и показва много високо ниво, макар че не се е състезавала през последната повече от половин година. Канадката записа една победа през миналата седмица в Щутгарт, а сега прави истински фурор на силния турнир в Мадрид, отстранявайки шестата поставена Даниел Колинс с разгромното 6:1 6:1 и по този начин се класира за осминафиналите, където я чака двубой с една измежду Кая Канепи и Джесика Пегула.

Американката спечели откриващото си подаване, само че впоследствие Андрееску изцяло пое инициативата в срещата, докато финалистката от Аустрелиън Оупън не изглеждаше никак добре физически и показваше крайно негативен език на тялото. Това позволи на непоставената тенисистка да направи серия от 10 спечелени поредни гейма, а Колинс успя единствено да вземе още веднъж сервиса си, правейки малко по-почетно своето поражение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в голямата игра: Андрееску отпусна само два гейма на финалистката от АО Калоян Соколов
Теми:  
mutua madrid open | wta | бианка андрееску | Даниел Колинс | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook