Обратно в игра: Григор се завръща утре с участие на "UTS" във Франкфурт (правила и програма)

от в 10:15 на 14.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще се завърне на корта още през утрешния ден. Българинът по план трябваше да се възстановя през настоящата седмица и да го видим обратно в игра на 20 септември за ATP 250 състезанието в Чънгду, но днес стана ясно, че първата ни ракета ще се включи в демонстративното шоу "Ultimate Tennis Showdown", което този път ще се проведе във Франкфурт. Домакин на събитието ще бъде "Süwag Energie Arena" и организаторите ще се погрижат атмосферата да бъде възможно най-празнична, тъй като на корта ще има има DJ по време на всички срещи.

Както знаете, то въпросният формат бе измислен от Патрик Муратоглу, а неговата цел беше да привлече интереса на нови зрители от по-младото поколение, изкушавайки ги с далеч по-динамична игра и възможността за направата на множество обрати. Мачовете в надпреварата ще се проведат между 15 и 17 септември, като в първите два дни ще наблюдаваме сблъсъци от груповата фаза, докато финалният ден е предназначен за полуфинали и финал.

Григор ще заеме мястото на Даниил Медведев в надпреварата и така ще попадне в Група "А", където ще премери сили с Ян-Ленард Щруф, Беноа Пер и Каспър Рууд, а ако завърши на едно от първите две места в потока си, то ще продължи към 1/2-финалната фаза на състезанието. Група "B" пък ще събере Андрей Рубльов, Кристофър Юбенкс, Гаел Монфис и Диего Шварцман.

Вече е ясно, че утре Димитров ще премери сили с Ян-Ленард Щруф, което означава, че в събота ще го наблюдаваме в две срещи, които ще бъдат съответно с Беноа Пер и Каспър Рууд. Самите мачове ще се проведат в четири четвъртина от по 8 минути, а при равенство, то ще се играе пета решителна част.

Всяка четвъртина по традиция бива печелена от тенисиста, който е взел по-голям брой точки, след като часовникът е изтекъл, но сега ще има известна промяна и изоставащият играч ще има възможност да направи обрат, ако не даде нито точка повече на лидера в резултата. Това означава, че ако изоставаш с 5:13 и времето изтече, то можеш да спечелиш четвъртината, влизайки в серия от 9 безответно спечелени разигравания.

При равенство от 2:2 четвъртини, то ще предстои т.нар "внезапна смърт", в която един от тенисистите трябва да спечели две разигравания подред, за да се поздрави с победата. Треньорите на тенисистите ще бъдат на скамейката до тях на корта, а освен това няма да има загрявка и играчите ще имат само по 15 секунди на разположение между сервисите, като евентуално неспазване на това правило ще води първо до предупреждение, след което до директна наказателна точка.

Също така състезателите ще разполагат със специални карти "жокери" и ще имат възможност да ползват по един такъв във всяка част. Една от популярните карти е тази, която утроява значението на следващата точка и ако тя бъде спечелена от играча, който е използвал жокера, то той ще прибави три пункта към актива си, а не само един. Всеки път обаче организаторите ни изненадват с нови карти и не можем отсега да кажем какви точно ще бъдат този път те.

Друг любопитен сегмент е, че всички тенисисти имат своите прякори за турнира, а родният ни представител ще бъде наричан "G-Unit".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в игра: Григор се завръща утре с участие на "UTS" във Франкфурт (правила и програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | uts | бгтенис | григор димитров

Коментари
Следвайте ни в Facebook