Обратно в правилния път: Осака разгроми бивша "мейджър" финалистка за успешно начало в ИУ!

от в 06:05 на 08.03.2024
Елеонора Александрова

Завръщането на Наоми Осака сред най-добрите продължава с пълна сила, като бившата номер 1 изигра най-убедителния си мач за годината. С четвъртата си победа над представителка на топ 100 за 2024-та, японката победи Сара Ерани с 6:3, 6:1 за 70 минути игра. Следващата й опонентка ще бъде 14-тата поставена в схемата, Людмила Самсонова.

Срещата започна обещаващо от гледна точка на потенциална интрига в двубоя. В първите минути сервис играта на Осака не бе на оптимално ниво, от което италианката се възползва и реализира два поредни пробива, макар и тя също да загуби подаване от началния си удар. При 3:2 за бившата номер 5 обаче играта на четирикратната "мейджър" шампионка драстично се промени, което й позволи да спечели следващите 4 гейма и да поведе с 6:3.

По подобен начин бе и началото на втория сет. Въпреки че Ерани спечели първото подаване и в следващото такова имаше шанс да поведе с 2:0, опонентката й не позволи това да се случи и пое изцяло контрола в свои ръце, доминирайки следващите шест гейма, което й осигури първа победа за шампионката на Индиън Уелс през 2018-ра 1 в "Рая на тениса" от 2022-ра насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно в правилния път: Осака разгроми бивша "мейджър" финалистка за успешно начало в ИУ! Елеонора Александрова
Теми:  
наоми осака

Коментари

Следвайте ни в Facebook