Обратно в шампионския кръг: Гоф разгроми героинята на седмицата и е новата кралица в Пекин!

от в 15:26 на 06.10.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф е новата шампионка на WTA 1000 надпреварата в Пекин! Американката разгроми, завръщащата се в оптимална форма Каролина Мухова с 6:1 6:3 за 1 час и 17 минути игрово време и се поздрави с втората си WTA 1000 титла в кариерата си, като е любопитно да се спомене, че спечели първата си такава след победа над същата тенисистка през миналата година в Синсинати. По този начин 20-годишната тенисистка ще се изкачи до 4-тата позиция в световната ранглиста, изпреварвайки Елена Рибакина и Жасмин Паолини.

Още в самото начало настоящата представителка на топ 10 стоеше по-добре на корта и изглеждаше готова да изиграе най-добрия си мач от месеци насам. По-младата тенисистка превъзхождаше непоставената си съперничка във всеки един аспект от играта и след драматичен втори гейм реализира първия пробив в срещата.

С всяка изминала минута Гоф ставаше все по-безкомпромисна и това ѝ позволи да удвои аванса си с нулев брейк за 5:1, а макар и след това чехкинята да имаше възможности за намаляване на изоставането си, то световната номер 6 показа достатъчно стабилно сервиране и за пръв път от 4 мача насам спечели откриващия сет.

Втората част започна по-оптимистично за Мухова, която не срещна турдности при първото си заставане на линията за начален удар, докато миналогодишната шампионка от US Open започваше да показва колебания и чехкинята се възползва по най-добрия начин, налагайки разнообразния си стил на игра, за да поведе с пробив при 2:0.

Подемът на Мухова обаче не продължи за дълъг период от време, тъй като веднага след това Гоф не само отвърна с рибрейк, но и излезе напред в резултата за 3:2, а екзекуторката на Арина Сабаленка и олимпийската шампионка Кинуен Жанг изглеждаше напълно безпомощна.

Световната номер 6 отново намери ритъма си от първата част и показа по-здрави нерви от бившата номер 8 в най-ключовите моменти от сета и дори съумя да удвои аванса си във финалния гейм, за да стане новата кралица в Пекин, превръщайки се в първата американска шампионка в китайския град от 11 години насам, когато това направи Серина Уилямс!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно в шампионския кръг: Гоф разгроми героинята на седмицата и е новата кралица в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | каролина мухова | коко гоф | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook