Обратно в топ форма: Бадоса не остави шансове на бивша номер две в Аделаида!

от в 14:51 на 10.01.2023
Мартин Петков

Миналата година в тениса донесе много нови лица на WTA Тура, които в продължителен период от време заемаха челните позиции на световната ранглиста, ала разочароващото им представяне във втората половина от сезона ги свлече надолу в подреждането, като две такива имена са бившите номер 2 - Паула Бадоса и Анет Контавейт, всяка от които към момента се намира извън топ 10 на класацията. Именно тях двете събра жребият да се изправят помежду си на старта на силната WTA 500 надпревара в Аделаида и след оспорвана битка, продължила час и 15 минути, испанката се поздрави с престижната победа - 6:4 6:3. С този си триумф световната номер 11 продължава към втория етап на състезанието, където ще срещне "щастливата губеща" Кая Канепи.

Още от началните минути правеше впечатление афинитетът на Бадоса да се нагърбва с инициативата да определя темпото, като водена от безпощадния си дланов удар, съумя да пробие на старта и излезе напред в резултата. Испанката впоследствие ни разкри и пълния потенциал на сервиса си, след като загуби едва две точки на собствено подаване в хода на откриващия сет, който причисли към сметката си.

Световната номер 11 съумя да запази това си равнище и през втората част, като удължи серията си от геймове в актива, реализирайки пробив. Изправена до стената, предвид негативния за нея резултат, Контавейт отпусна ръката си и все по-често можехме да я видим във водещата роля на корта, като тя на свой ред спечели противниковия сервис и дори при 3:2 в своя полза разполагаше с брейкбол. Всичко това обаче светкавично се оказа без значение за развитието на сблъсъка, след като Бадоса отново влезе в ритъма си от старта на срещата, като записа срещу името си последните четири гейма за двубоя и се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в топ форма: Бадоса не остави шансове на бивша номер две в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | анет контавейт | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook