Обратно в топ форма: Беретини сломи тазгодишен Мастърс финалист и оформи зрелище с Циципас

от в 19:51 на 19.07.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини се класира за полуфиналите на ATP 250 турнира в Гщаад. Бившият номер 6 надви Феликс Оже-Алиасим със 7:6(7) 7:6(2) за 2 часа и 12 минути игрово време и оформи сблъсък със Стефанос Циципас (победил Фабио Фонини), срещу когото обаче никога не е печелил в предишните си 4 двубоя, а ако гъркрът отново спечели, то ще иравни Григор Димитров по точки на 10-тото място.

Срещата започна с бързи геймове между двамата някогашни представители на топ 10, които разчитаха предимно на началните си удари. При 2:2 обаче се отвори първата възможност за бившия шампион, който се възползва от грешките на опонента си и му се отвориха цели 4 брейкпойнта.

Оже-Алиасим се мобилизира и успя да се спаси от потенциалното изоставане, а още в следващия гейм поведе с 0:40, ала италианецът отрази всичките точки за пробив пред себе си. След това тенденцията от началото на сета се завърна, като и двамата тенисисти разчитаха на агресивен и достатъчно ефективен тенис, за да се стигне до тайбрек.

Ролите на четвъртфиналистите се променяха непрестанно в хода на целия дълъг гейм, като всеки един от тях имаше своите възходи и падения в играта си. Все пак, след 6:6, Беретини изцяло пое инициативата, и печелейки три от следващите четири точки, сложи край на този толкова оспорван тайбрек.

Стратегията на двамата тенисисти не се промени и във втората част. Макар и тагодишният финалист на Мастърса в Мадрид да изглеждаше по-активният в разиграванията си, то нито един от тях нямаше брейкпойнт в хода на целия сет и така за втори пореден път се стигна до тайбрек. За разлика от този в предната част, италианецът изцяло превъзхождаше опонента си, който от своя страна допускаше множество неточности. Така, губейки едва две точки по време на целия дълъг гейм, финалистът от Уимбълдън от 2021-ва година се поздрави с успеха и се класира за финалната четворка в швейцарския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно в топ форма: Беретини сломи тазгодишен Мастърс финалист и оформи зрелище с Циципас Елеонора Александрова
Теми:  
atp | гщаад | матео беретини | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook