Обратно във форма: Медведев разгроми нов съперник и е сред финалната осмица в Астана

от в 18:23 на 06.10.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев разочарова в края на американското турне, като след поражение от Ник Кирьос отпадна в осминафиналите на US Open, проваляйки се при защитата на титлата си. Руснакът освен това сдаде и позицията си на първа ракета на света, като се свлече до номер четири в подреждането, но през тази седмица демонстрира възход в представянето си и днес постигна втори успех на надпреварата в Астана. Миналогодишният шампион от Откритото първенство на САЩ изигра един от най-добрите си мачове в последно време и за малко над час игра се разправи с Емил Руусувори - 6:3 6:2, осигурявайки си четвъртфинален сблъсък с Роберто Баутиста Агут, срещу когото има една победа в пет срещи.

Началото на двубоя беше повече от добро за фаворита и той не се поколеба пред реализацията на открилата му се възможност да поведе с ранен пробив. Медведев действаше безкомпромисно във всеки един момент на корта, когато разполагаше с шанс да атакува, което неимоверно му донесе редица позитиви и посредством втори брейк световният номер 4 записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част силните минути за руснака продължиха на завидно високо темпо, като той под знака на устойчивостта си от основната линия спечели подаването на противника. Световният номер 53 все пак намери сили да се противопостави на фаворита и навакса пасива си, ала това с това си действие на практика "разяри звяра", след като Медведев не отпусна нито гейм повече до края на Руусувори, за да триумфира с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно във форма: Медведев разгроми нов съперник и е сред финалната осмица в Астана Мартин Петков
Теми:  
atp | астана | данил медведев | емил руусувуори

Коментари





Следвайте ни в Facebook