Обратът на обратите: Мъри и Еванс спасиха 5 поредни мачбола и сбогуването се отложи!

от в 00:00 на 29.07.2024
Николай Маринов

Анди Мъри и Даниел Еванс сътвориха немислимото според мнозина. Те успяха да се справят със съпротивата на Таро Даниел и Кей Нишикори, след като осъществиха обрат- 2:6, 7:6 (5), 11:9, отразявайки 5 последователни мачбола (наваксаха изоставане от 4:9) и така продължиха към втория кръг на Олимпиадата в Париж.

Залогът в този мач беше по-сериозен, отколкото на обикновена среща в първи кръг на двойки. Още преди турнира трикратният шампион от Големия шлем обяви, че ще играе за последно като професионалист на Олимпийските игри. Той се отказа от мачовете в турнира на сингъл, за да се съсредоточи към турнира на двойки. При двойки участниците в тандема трябва да са от една и съща държава, затова Мъри си партнира със съотборника си Даниел Еванс. Сред опонентите им имаше изявено име на сингъл като Кей Нишикори, който през последните години обаче се поизгуби заради контузии. 

В първия сет беше видимо, че британците не могат да се противопоставят успешно на японския тандем. Статистиката показва само 1 уинър срещу 10 грешки, докато японците бяха много по-стабилни- 5 уинъра срещу 4 грешки. Даниел и Нишикори реализираха два пробива и затвориха първия сет с 6:2 гейма.

Вторият сет беше много по-оспорван и по-различен. Нещата не изглеждаха добре за бртинаците, след като допуснаха изоставане от 0:2 в началото, но бързо успяха да се върнат. След това отново Еванс и Мъри допуснаха пробив, но отново не се предадоха и го върнаха за 4:4. До края на сета двете двойки задържаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек. Тайбрекът беше оспорван, но в крайна сметка беше успешно затворен от тенисистите на Великобритания със 7:5 точки.

Мачът завърши със супертайбрек, който започна равностойно и се развиваше точка за точка. Последеха грешки на Мъри, пресилено воле и двойна грешка на Еванс, които осигуриха комфортен аванс на японците от 4 точки.

При 9:4 за Нишикори и Даниел всичко изгледжаше ясно само че нервите се появиха и при японския тандем, като Нишикори също допусна двойна грешка. По-успешният от британците показа отново бойния си дух, който му помогна да измъкне толкова много мачове през годините. Така двамата представители на островната страна възстановиха равенството, а впоследствие стигнаха и до мачбол. За разлика от японците, те оползотвориха още първата си възможност за затваряне на мача, което беше последвано от бурна радост.

Все още не не е известен съперникът на английската двойка, като това ще стане ясно утре.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратът на обратите: Мъри и Еванс спасиха 5 поредни мачбола и сбогуването се отложи! Николай Маринов
Теми:  
atp | анди мъри | даниел еванс | Обзори | олимпийски игри 2024 | париж | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook