Обвиненията не спират: Още двама топ атлети уличиха Надал в използването на допинг

от в 19:49 на 08.06.2022
Мирела Николова

Преди Ролан Гарос съществуваха множество въпросителни около физическото състояние на Рафаел Надал, който едва стъпваше по време на последния си двубой в Рим заради хроничната си травма в глезена. На Откритото първенство на Франция обаче не се забелязаха каквито и да било проблеми в придвижването на Матадора, който в неделя спечели завоюва 14-а титла във френската столица. Непосредствено след финала испанецът призна, че във всеки един свой мач е играл на инжекции и така на практика глезенът му е бил напълно безчувствен. 

Това признание на рекордьора по трофеи от Шлема обаче предизвика не една и две негативни реакции, сред които бе френският колоездач Гийом Мартен, който определи като измама начина, по който Рафа достигна до титлата. Неговият колега и сънародник Тибо Пино, изглежда, също не е съгласен, че стореното от Надал трябва да бъде възхвалявано, след като иронично отговори на думите на Матадора, че през целия турнир е използвал анестетици. "Героите в днешно време..." - гласеше публикацията на французина, на когото през последните години му се наложи да пропусне няколко състезания именно поради хронична контузия в гърба.

"В никакъв случай не поставям под съмнение неговите постижения и талант", добави впоследствие Пино. "Напоследък обаче виждаме твърде много състезатели, които използват тези методи. В същото време аз загубих две от безспорно най-добрите години от кариерата си заради травмата ми в гърба. Беше трудно, но в момента се гордея с това. Средствата, използвани от Надал, са забранени в колоезденето, което е крайно несправедливо", завърши колоездачът.

Към това мнение се присъедини и биатлонистът Емилиен Жаклен, който написа следното: "Става въпрос за двойни стандарти за допинг в спорта. При положение че издръжливостта е ключов елемент в тениса, то инжекции като тези трябва да бъдат забранени. Ако си контузен, то просто си взимаш почивка и не играеш. В тениса все още липсват толкова стриктни мерки относно допинга и ситуацията е ужасна. Тибо Пино, съгласен съм с теб".

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обвиненията не спират: Още двама топ атлети уличиха Надал в използването на допинг Мирела Николова
Теми:  
atp | емилиен жаклен | любопитно | рафаел надал | ролан гарос | тибо пино

Коментари





Следвайте ни в Facebook