Обзор на ден девети от Ролан Гарос 2022: Всички резултати от понеделник

от в 14:34 на 30.05.2022
Владислав Риждов

Втората седмица от Откритото първенство на Франция, а ние все повече се доближаваме до кулминацията във френската столица.

През вчерашния ден се изиграха и последните осминафинални срещи, които определиха четиримата мъже и четирите жени, които продължават към фазата на 1/4-финалите. Каспър Рууд затвърди добрата си игра през последните седмици, изигравайки отличен двубой срещу Хуберт Хуркач, за да запише осма поредна победа към актива си. В битка за място на полуфиналите норвежецът ще се изправи срещу младия Холгер Руне, който поднесе сензацията до момента в надпреварата, елиминирайки финалиста от миналата година Стефанос Циципас.

Третият сблъсък от мъжката програма пък не завърши така, както на всички ни се искаше, тъй като Яник Синер получи травма в третия сет и трябваше да се откаже, което означава прогрес за Андрей Рубльов напред. Черешката на тортата бе поставена от Марин Чилич, който изнесе едно от най-добрите си представяния е последно време, за да подчини играещия отлично в последните дни Даниил Медведев.

При дамите всяка една от считаните предварително за фаворитки спечели срещата си, с изключение на Мадисън Кийс, която бе спряна от Вероника Кудерметова. 29-тата в света трябваше да прави пълен обрат срещу Мадисън Кийс, който да я отведе на дебютен четвъртфинал от "мейджър" турнир. Там Кудерметова ще срещне своята сънародничка Дария Касаткина, който все още не е загубила сет в хода на седмицата, а вчера отпусна едва четири гейма на Камила Джорджи. Джесика Пегула също продължава да впечатлява с изявите си на червено.

След като достигна до финала на Мастърса в Мадрид, американката намери място и в топ 8 на Ролан Гарос също след обрат. Топ поставената и основна фаворитка за трофея, Ига Швьонтек, трябваше да премине през най-тежкото си изпитание от доста време насам, но сломи съпротивата на младата китайка Кинуен Женг в три части. Ето как завърши всяка една от срещите през вчерашния ден:

Каспър Рууд - Хуберт Хуркач 6:2 6:3 3:6 6:3

Холгер Руне - Стефанос Циципас 7:5 3:6 6:3 6:4

Андрей Рубльов - Яник Синер 1:6 6:4 2:0 (отказване)

Марин Чилич - Даниил Медведев 6:2 6:3 6:2

 

Дария Касаткина - Камила Джорджи 6:2 6:2

Вероника Кудерметова - Мадисън Кийс 1:6 6:3 6:1

Джесика Пегула -Ирина-Камелия Бегу 4:6 6:2 6:3

Ига Швьонтек - Кинуен Женг (5)6:7 6:0 6:2


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на ден девети от Ролан Гарос 2022: Всички резултати от понеделник Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | ига швьонтек | каспър рууд | марин чилич | обзор | резултати | ролан гарос | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook