Обзор на деня в Абу Даби: Свитолина и Плишкова с лесни победи

от в 23:32 на 07.01.2021
Диана Андреева

Световната номер пет Елина Свитолина започна своето участие на WTA 500 турнира в Абу Даби с победа над Джесика Пегула. Представителката на Украйна показа убедителна игра, благодарение на която след 6:4 6:3 си осигури място на 1/16-ина финалите.

Въпреки резултата, двете тенисистки бяха много равностойни, а ключово за изхода на двубоя бе стабилното представяне във важните моменти, което Свитолина показваше. По този начин световната номер пет си осигури двубой срещу рускинята Вера Звонарьова.

В началото на мача Свитолина бързо намери своя ритъм и започна изцяло да контролира разиграванията, което и даде пробив аванс за 2:1. Независимо, че вдигна нивото си, Пегула така и не успя да изравни резултата и по този начин след 39 минути предаде първата част.

Във втория сет Свитолина отново бе по-агерсивна, за сметка на Пегула, която не успяваше да смогне на темпото й. Рускинята имаше своите моменти на доминация в частта, но проблемите на сервс се оказаха пагубни за нея.

В друг двубой от днешния ден Каролина Плишкова се справи с 278-та състезателка в световната ранглиста - Деспина Папамихаил. Гъркинята не намери сили да се противпостави на именитата си съперничка и след малко повече от 80 минути на корта отстъпи с 2:6 6:7(4). По този начин във втори кръг Плишкова ще се изправи срещу Анастасия Гасанова, която е 292-ра в класацията на WTA. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на деня в Абу Даби: Свитолина и Плишкова с лесни победи Диана Андреева
Теми:  
wta | елина свитолина | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook