Обзор на деня в Доха: Стан и Ербер с лесни победи, Фучович отстрани Тиафо

от в 07:59 на 08.01.2020
Диана Андреева


Стан Вавринка записа първа победа за сезон 2020, след като безпроблемно се справи с Жереми Шарди. Световният номер 15 реализира общо 12 аса през целия мач, което в комбинация със стабилната му игра от основна линия, сложи край на участието на Шарди в надпреварата. Двубоят продължи час и 27 минути, а французинът спечели едва седем гейма, отстъпвайки с 6:3 6:4.



По време на срещата Шарди показа здрави нерви и спаси шест брейкбола, но дори това не му беше достатъчно да се справи в този осминафинален двубой. В откриващата част Вавринка си осигури пробив преднина още в началото. Въпреки че срещаше трудности на моменти, швейцарецът не загуби аванса си и затвори сета в своя полза. Втората част се разви почти аналогично и така Стан си осигури поне още един мач в катарската столица.

Изненадваща загуба допусна американецът Франсис Тиафо. След трисетова драма, продължила близо два часа и половина, Мартон Фучович измъкна мача в своя полза - 6:4 4:6 6:4. По време на срещата Тиафо беше много нерешителен, което го принуждаваше да печели по-трудно подаванията си и в крайна сметка отстъпи в двубоя.



В последния мач от деня Пиер-Юг Ербер надделя над Марко Чекинато. Ербер беше много стабилен от всяка част на корта и така безпроблемно се наложи с 6:3 6:4. Благодарение на триумфа си, французинът продължи напред в надпреварата, където го очаква среща с Ласло Джаре, който записа трисетова победа над 24-годишния Лоренцо Сонего.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на деня в Доха: Стан и Ербер с лесни победи, Фучович отстрани Тиафо Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook