Обзор на деня в Торонто: Осака,Уилямс и Халеп с двусетови победи

от в 07:43 на 09.08.2019
В
Новоизгрялата полякиня Ига Швиатек все пак не съумя да изненада виртуалната номер 1 и след 7:6(4) 6:4 Наоми Осака успя да надделее. Двете на пръв поглед бяха доста равностойни, ала все пак във важните моменти класата на японката вземаше превес и тя съумяваше да наклони и двата сета в своя полза.



На 1/4-финалите опонентка на Наоми ще бъде Серина Уилямс в повторение на миналогодишния финал на US Open. Това стана факт, след като американката не срещна трудности и след 7:5 6:4 успя да победи рускинята Екатерина Александрова. Това обаче е и първи четвъртфинал за американката от надпреварата в Рим през 2016 извън Мейджър турнирите, а това ще направи срещата утре още по-важна за самата нея.



Симона Халеп, от своя страна пък след трудностите на 1/16-финалите, днес не остави никакви шансове на опонентката си и след категоричното 6:2 6:1 елиминира Светлана Кузенцова. Доста лесната победа на румънката се дължеше основно на неефективния начален удар на съперничката ѝ, дал два пробива аванс във всеки сет за Симона, а Кузенцова, от своя страна, така и не съумя да стигне до брейк, въпреки аванса си от 15:40 в отварящия гейм на втория сет.

https://twitter.com/WTA/status/1159586923402280961?s=19

От другата страна на схемата силното завръщане за Бианка Андрееску в Торонто продължава! Канадската тенисистка победи световната номер 5 - Кики Бертенс, с 6:1 6:7(7) 6:4 в изключително вълнуващ сблъсък, за да може да си осигури среща с Каролина Плишкова в спор за място на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на деня в Торонто: Осака,Уилямс и Халеп с двусетови победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook