Обзор на първите четвъртфинални битки от Ролан Гарос 2022: Всички резултати от вторник

от в 01:20 на 01.06.2022
Владислав Риждов

Измина още един вълнуващ ден от Ролан Гарос, който ще се запомни с титаничния сблъсък между Рафаел Надал и Новак Джокович, продължил над четири часа. В него обаче можеше да има само един победител, а Матадора показа непримирим дух и воля от друго ниво, за да измести от трона защитаващия титлата си сърбин. Не по-малко интересно бе и в другия мъжки четвъртфинал, където Александър Зверев взе сладък реванш от Карлос Алкарас за разгромната си загуба на финала в Мадрид. Саша изигра най-силния си мач до момента в турнира и за втора поредна година намери своето място в 1/2-финалите.

При жените започва да става все по-непредвидимо, след като вчера станахме свидетели на нови изненади. Световната номер 59 Мартина Тревизан продължава с впечатляващия си рейд в Париж и вчера взе скалпа на още една от поставените - Лейла Фернандес, като по този начин Италия ще има представителка на полуфиналите за първи път от 2013-а. В другия двубой при дамите младата Кори Гоф отново впечатли с изявите си и само на 18-годишна възраст направи първия си голям пробив в надпревара от Шлема, класирайки се за дебютен полуфинал.

За съжаление, българското участие в Париж дойде към своя край. Една от най-талантливите ни състезателки при девойките, Денислава Глушкова, се бори в над двучасова битка, но отстъпи пред поставената под номер 7 Селин Наеф от Швейцария. Ето и как точно завърши всяка една от срещите през вчерашния ден:

При мъжете:

Александър Зверев - Карлос Алкарас 6:4 6:4 4:6 7:6(7)

Новак Джокович - Рафаел Надал 2:6 6:4 2:6 (4)6:7

При дамите:

Мартина Тревизан - Лейла Фернандес 6:2 (3)6:7 6:3

Слоун Стивънс - Кори Гоф 5:7 2:6

При девойките:

Селин Наеф - Денислава Глушкова 6:1 4:6 7:5


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на първите четвъртфинални битки от Ролан Гарос 2022: Всички резултати от вторник Владислав Риждов
Теми:  
александър зверев | денислава глушкова | карлос алкарас | новак джокович | обзор | рафаел надал | резултати | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook