Хачанов не срещна затруднения срещу Весели, Агут също продължава напред

от в 15:33 на 30.05.2021
Диана Андреева

Карен Хачанов продължава напред в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Руснакът, който през последните месеци е далеч от най-добрата си форма, показа убедителна игра и се наложи над представителя на Чехия Жири Весели - 6:1 6:2 6:3. Хачанов се нуждаеше от точно 93 минути, за да може да се поздрави с успех и да открие кампанията си във френския град с победа. През сезон 2020 двамата се срещнаха отново тук в Париж, като развоят на мача бе подобен - макар и по-трудно, Карен спечели двубоя. 

Мачът започна колебливо за руснака, който трудно спечели подаването си, но сякаш идеята, че се е преборил с опонента си и не е допуснал брейк сякаш му вдъхна допълнително увереност. Хачанов започна да играе много по-солидно, а агресивните му удари позволиха без нито капка колебание той да си осигури аванс от 5:1, а впоследствие и да излезе напред в отделните части. 

Аналогично се развиха и следващите два сета. Агресивен от основна линия, Хачанов изненадваше своя опонент и излазше често на мрежата, където бе безгрешен. Солиден както на сервис, така и на ретур, Карен безпроблемно печелеше гейм след гейм и заслужено се поздрави с крайния успех. 

Роберто-Баутиста Агут спечели испанското дерби с 25-годишния Марио Вилея Мартинес. Квалификантът не успя да пренесе добрата си игра от пресявките през днешния ден и без да създава никакви затруднения на своя противник, той отстъпи в последователни сетове - 6:4 6:4 6:2. Хенри Лааксонен е името на средващия тенисист, срещу когото ще се изправи Агут, а дали ще успее да запише нова комфортна победа, предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов не срещна затруднения срещу Весели, Агут също продължава напред Диана Андреева
Теми:  
карен хачанов | роберто баутиста агут | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook