Очаква се тенис сезонът да бъде прекратен за поне шест седмици

от в 15:00 на 12.03.2020
Марк Хаджижеков
Вследствие на нарастващата опасност от коронавируса по целия свят Световната Здравна Организация обяви глобална пандемия. Съобщението на СЗО е еквивалентно на обявяване на глобална заплаха и наред с други сериозни проблеми по света този казус оказва своето влияние и върху професионалния тенис.

Различни източници съобщават, че турнирите от АТР тура през следващите шест седмици няма да се изиграят. Това означава, че няма да има тенис в Индиън Уелс, Маями, Хюстън, Маракеш, Монте Карло, Барселона и Будапеща. Очаква се тенис сезонът да бъде възобновен на 27-ми април, 2020.

И други турнири са застрашени обаче. Мастърът в Мадрид се очаква да бъде проведен през май, но в момента повече от 2,000 случая на заразени с коронавирус са потвърдени в испанската столица. Тази статистика определено може да отмени и надпреварата в Мадрид.

Следващият турнир - Мастърса в Рим, има най-високи шансове за канселация. Към 11-ти март, 2020, 827 души са загубили живота си в Италия вследствие на боледуване от коронавирус, като общо 12,462 диагнози са потвърдени. В момента няма полети, които да излитат от Италия, като ситуацията е много сериозна цялостно.

"There's A Lot Of Pressure"- Novak Djokovic Talks About 2020 Resolution

Световният номер едно - Новак Джокович, също не желае да се играе тенис заради опасността от коронавирус. Надпреварата в Маями е на косъм от канселация и сърбинът изрази своите притеснения:

,,Не виждам как Мастърса в Маями ще бъде проведен при тези условия. Моят съвет към всички, намиращи се в САЩ, е да се върнат в Европа в следващите 48 часа, може би и по-скоро.

В момента съм в Лос Анджелис, но ще взема полет довечера или утре най-късно. Честно казано не знам какво може да се случи при тези нови обстоятелства. Не знам дали ще можем да играем в Маями и други турнири, докато СЗО не отмени пандемията", сподели Джокович.

Също така и финалите на Fed Cup в Будапеща, Унгария, които бяха насрочени за 12-19 Април, 2020, ще бъдат отложени. Унгарското правителство е обявило извънреден случай в цялата страна.

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Очаква се тенис сезонът да бъде прекратен за поне шест седмици Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook