Очаквано: Надал надделя над Куон и ще срещне Григор Димитров

от в 08:39 на 28.02.2020
В


Рафаел Надал надделя над Cон-Во Куон и заслужи последното място на полуфиналите в Акапулко след 6:2 6:1, а там негов опонент ще бъде нашият Григор Димитров.

Младият южнокореец показа невероятно желание и мотивация в хода на срещата и демонстрира именно играта от последните няколко седмици, която му донесе куп успехи, ала дори това не му бе достатъчно, за да победи световния номер 2, Рафаел Надал.



В първата част испанецът поведе с 4:1 рано, рано, ала опонентът му не се предаде и освен че си взе сервис гейма, то той поведе и 0:40 и бе на точка от това да навакса брейка си пасив, ала невероятен Рафа предотврати това, а впоследствие след нов пробив и затвори сета в своя полза. С изключение на трудния седми гейм пък Матадорът загуби едва една точка на свое подаване и демонстрира превъзходство на свой начален удар, а именно това и сломи Куон.

През втората част Cон-Во още в първите минути изпусна два шанса за пробив, а впоследствие след като Надал реализира брейк за 2:0, нови три шанса обегнаха на южнокорееца. Това бяха и последните такива за него в двубоя, докато Рафа с помоща на още един пробив (при 4:1) спокойно съумя да затвори срещата в своя полза след 6:1, а така и си гарантира място на 1/2-финала.

https://twitter.com/TennisTV/status/1233271411373936640?s=19

Мачът на Рафа срещу Григор на пулофиналите пък ще бъде 14-ти такъв между двамата, а единствената победа на нашето момче датира от надпреварата в Пекин през 2017, където отново се играе на открит хард.

Вижте обаче как Рафа, който е двукратен шампион в Мексико, загуби една от титлите си!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Очаквано: Надал надделя над Куон и ще срещне Григор Димитров В

Коментари





Следвайте ни в Facebook