Очакваното се случи: Новак Джокович няма да може да играе и на Мастърса в Маями

от в 21:31 на 17.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович се оттегли и от турнира в Маями. Сърбинът вече пропусна надпреварата в Индиън Уелс, но се надяваше, че правителството на САЩ може да направи изключение и все пак да го видим в действие на едно от двете дебютни "Мастърс" състезания през новия сезон, но американците остават непреклонни, следвайки наложената вече мярка, че е забранено на неваксинирани чужденци да влизат в страната до 11-ти май.

Припомняме ви, че лично сенаторът на Флорида написа писмо до президента Джо Байдън, в което се опита да съдейства на Джокович за евентуално участие в Маями, но Байдън в нито един момент не коментира казуса на тенисиста и така за четвърта поредна година го лиши от възможността да се завърне в Индиън Уелс или Маями.

Отказването на Ноле идва два дни преди тегленето на жребия за надпреварата, а Себастиан Корда също се присъедини към световния номер едно, тъй като все още лекува травмата, която го принуди да се откаже в четвъртфиналния си двубой от Аустрелиън Оупън.

Местата на двамата тенисисти в основната схема ще бъдат заети от колумбиеца Даниел Елахи Галан и местния представител Денис Кудла, а 22-кратният шампион от Шлема по всяка вероятност ще се завърне на корта за Мастърса в Монте Карло, чието начало ще бъде дадено на 9 април.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Очакваното се случи: Новак Джокович няма да може да играе и на Мастърса в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook