Официалната позиция на Фелисиано Лопес за "уредения" мач през 2017г.

от в 01:53 на 20.06.2019
В
Испанците Фелисиано Лопес и Марк Лопес са заподозрени в уговаряне на мач по време на Уимбълдън 2017. Тогава Джон Смит и Мат Риди отстраниха двойката в мач, където двамата испанци, които бяха поставени и под №11, бяха смятани за убедителни фаворити, а те дори допуснаха обрат от 6:3 6:7(2) 2:6 4:6.

Разбира се, трябва да се погледне и факта, че по-рано в турнира същата година, бившият номер 12 - Фелисиано, се оттегли от надпреварата на единично срещу французина Адриан Маннарино поради контузия на крака, кaто това става при резултат 7:5 1:6 1:6 3:4.Откъде обаче тръгват подозренията към двамата испанци - според някои от испанските медии полицията разполага със запис на разговор между бивш футболист - Карлос Аранда, в който испанският играч убеждавал познат да заложи за загуба на 11-тите поставени.

По този въпрос обаче Фелисиано заяви силна позиция: "Абсолютно отричам всякаква връзка с описаните събития и въобще във връзка с твърденията за уреждане на мачове." Все още активният тенисист също така каза, че е шокиран да чуе обвиненията и добави, че е разбрал за тях само "от интернет".Може би най-важният довод относно невинността на двамата испанци досега обаче личи в думите не Фелисиано, че той и Марк вече са се свързали с Tennis Integrity Unit (TIU) и че оттам са им потвърдили, че срещу тях липсват каквито и да е разследвания и добави, че те имат пълна вяра на организацията и в ролята в това по какъв начин те пазят любимия ни спорт.

Навскъде в думите на Лопес личи идеята му, че двамата нямат нищо общо със случилото се и не е справедливо имената им да бъдат очерняни по този начин. Той завърши и с думите, че за момента остава концентриран на 100% върху надпреварата в Куинс, където утре ще играе с Анди Мъри в дебютния мач на британеца след завръщането от контузията му, а Фелисиано и продължава на сингъл към 1/4-финалите след отказването на Хуан Мартин Дел Потро поради контузия.

Ето и пълната позиция на Фелисиано по случая от 2017-та и какво мисли той за случващите се скандали:


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Официалната позиция на Фелисиано Лопес за "уредения" мач през 2017г. В

Коментари

Следвайте ни в Facebook