Официално: ATP и WTA няма да играят турнири в Китай

от в 09:50 на 24.07.2020
Диана Андреева

ATP официално обяви, че няма да има никакви тенис турнири в Китай този сезон, след като местното правителство реши, че до края на годината няма да се провеждат международни спортни събития в страната.


"ATP обяви отмяната на Тура в Китай през 2020 г., следвайки правилата на китайското правителство, свързани със спортните събития, като причината е пандемията от COVID-19", се казва в съобщението.


"Наредбата, издадена по-рано този месец от Генералната администрация на спорта в Китай, гласи, че до края на годината в страната няма да се провеждат никакви международни спортни събития. В резултат Rolex Shanghai Masters, единственият в Азия турнир от серията ATP Masters 1000, China Open в Пекин, както и Chengdu Open и Zhuhai Championship, няма да се състоят през 2020. "


Председателят на ATP Андреа Гауденци сподели, че те ще се съобразят с решението, взето от правителството „Подходът ни през тази пандемия е да следваме винаги местните насоки при организирането на събития. Ние уважаваме решението на органите на реда“, каза Гауденци.


„С голямя болка в сърцето заявяваме, че турнири от ATP няма да се играят в Китай тази година. Местните фенове са едни от най-страстните в света и знам, че състезателите с нетърпение очакват следващата възможност да играят пред тях“.



ATP вече ще работи по преразглеждането на календара след отмяната на тура в Китай


"ATP продължава да работи по календар, с който да се заменят надпреварите в Китай. Очаква се допълнителна актуализация през следващите две седмици".


Турнето трябваше да се възобнови през август, като първият турнир щеше да бъде Citi Open във Вашингтон, ала по-рано тази седмица стана ясно, че надпреварата няма да се състои, но това няма да повлияе на провеждането на US Open.


Аналогично, турнири от WTA също няма да се провеждат в азиатската страна, като това ще повлияе и на финалите в края на годината при жените, които бяха планирани да се проведат в Шънджън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: ATP и WTA няма да играят турнири в Китай Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook