Официално: Федерер потвърди участието си на Ролан Гарос 2020

от в 15:21 на 17.10.2019
В


Роджър Федерер потвърди участието си на Ролан Гарос 2020. Носителят на рекордните 20 титли от турнири от Големия шлем през този сезон поднови участието си на надпреварата на клей, след като през изминалите три години бе почивал, по време на турнира в Париж и целия червен сезон, а явно той ще се върне и през следващата година да защитава точките си във френския град, след като през 2019 той успя да се добере до полуфиналите на надпреварата, където отстъпи на бъдещия шампион Рафаел Надал.



„Ще играя на Откритото първенство на Франция. Вероятно няма да участвам на много турнири преди това, защото ще имам нужда да се откъсна малко от тениса и да обърна внимание да семейството ми“, коментира Федерер пред CNN. „Имаме нужда от ваканция, от малко повече почивка, особено ако ще участвам и на Олимпийските игри“, добави швейцарецът.

Преди дни Федерер потвърди, че ще участва и на Олимпийските игри в Токио следващото лято, а по този начин с оглед и казаното от него, по всяка вероятно догодина швейцарецът няма да вземе участие на нито един турнир на червени кортове преди Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Федерер потвърди участието си на Ролан Гарос 2020 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook