Официално: Григор Димитров се завръща в световния топ 10 след 6-годишно чакане!

от в 11:52 на 30.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров официално ще се завърне в световния топ 10 след близо 6-годишно чакане. За последно първата ни ракета беше част от световната десетка през ноември 2018-та година,  но тогава губи още във втория кръг на Мастърса в Париж от Марин Чилич и така губи шанс да защитава титлата си от финалите на ATP, което го свлича до 19-тата позиция в подреждането.

Оттогава професионалният път на Григор премина през много възходи и падения, но вероятно българинът към момента се намира в най-постоянния период от началото нав своята кариера и заслужено този негов ренесанс ще му позволи от понеделник да заема 9-тата позиция в подреждането на ATP, изпреварвайки Стефанос Циципас, Алекс Де Минор и Хуберт Хуркач, а при евентуална титла, то той ще бъде под номер 7 в света.

Към момента Димитров си е осигурил 605 нови точки към своя актив след достигането си до финала в Маями и в ранглистата на живо е с 3540 пункта срещу името си. В годишната ранглиста пък родният ни представител е шести, но може да влезе в топ 4, ако се поздрави със спечелването на титлата във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Григор Димитров се завръща в световния топ 10 след 6-годишно чакане! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook