Болезнени новини: Хуан Мартин Дел Потро обяви края на кариерата си!

от в 21:47 на 05.02.2022
Диана Андреева

Хуан Мартин Дел Потро винаги е бил един от най-способните и обичани състезатели в Тура, но непрестанните контузии са го принуждавали във времето да пропуска сериозни периоди от време на корта и в крайна сметка напълно да разгърне огромния си потенциал. Такъв е и случаят в момента, но изглежда, че този непорочен кръг от проблеми напълно е изчерпал силите на Кулата от Тандил и официално той обяви, че ще сложи край на своята професионална кариера. Неочаквано за феновете на Дел По обаче е, че неговото сбогуване със спорта ще настъпи още през този месец, а именно след края на участието му в турнира в Рио де Жанейро, състоящ се между 14 и 20 февруари.

През последната една година Дел Потро бе принуден да подложи дясното си коляно на серия от цели четири поредни интревенции, но за пореден път показа несломим дух и отново се завърне в спорта. Този път обаче краят наистина ще настъпи за аржентинския състезател, който никога няма да бъде забравен от почитателите на тениса, благодарение на сърцатата си игра и куп успехи на корта.

Неочаквано дойде за феновете новината за оттеглянето на Дел Потро, който усилено се подготвяше за своета завръщане през последните месеци. До момента нито веднъж в интервю аржентинецът не бе засягал темата, ала самият той сподели по време на пресконференция тази вечер, че това е болезнено, но правилно решение. Шампионът от US Open 2009-а ще изиграе първия си официален двубой от юни 2019-а насам в столицата на родната си страна - Буенос Айрес, през идната седмица, а по-късно ще се отрави към Рио де Жанейро. Именно този град ще бъде и последната дестинация, посетена от Кулата от Тандил като професионален тенисист, а сбогуването му с тъплата от зрители ще бъде повече от емоционално.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Болезнени новини: Хуан Мартин Дел Потро обяви края на кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
atp | буенос айрес | дел потро | рио де жанейро | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook