Официално от ATP: Мъжкият тенис е прекратен за 6 седмици

от в 16:41 на 12.03.2020
Петър Колев


Официално мъжката тенис асоциация ATP обяви 6-седмично прекъсване на мъжкия професионален тенис заради ескалиращите проблеми със здравето и безопасността, произтичащи от глобалния проблем, наречен COVID-19. Прекратяването означава, че всички събития на ATP Tour и ATP Challenger Tour, насрочени до седмицата на 20 април включително, няма да бъдат проведени.

След неотдавнашното прекратяване на BNP Paribas Open в Индиън Уелс, засегнатите турнири на ATP Tour са тези в Маями, Хюстън, Маракеш, Монте Карло, Барселона и Будапеща.

Решението за шестседмичното спиране на тенис турнири е взето след обявяването на декларацията на Световната здравна организация в сряда, според която COVID-19 представлява глобална пандемия, както и след 30-дневното ограничение за пътуване, обявено от САЩ, за чуждестранни граждани от 26 европейски страни. Според ATP прекъсването на Тура е след многобройни разпореждания на местната власт за ограничения, забрани или анулиране на публични събрания или събития.

Андреа Гауденци, председателят на ATP, каза: „Това не е решение, което беше взето леко и представлява голяма загуба за нашите турнири, играчи и фенове по целия свят. Въпреки това ние вярваме, че това е отговорното действие, необходимо в момента, за да защитим здравето и безопасността на нашите играчи, персонал, широката тенис общност и общото обществено здраве в лицето на тази глобална пандемия. Световният характер на нашия спорт и изискваните международни пътувания представляват значителни рискове и предизвикателства при днешните обстоятелства. Продължаваме да следим това ежедневно и с нетърпение очакваме Турът да се възобнови, когато ситуацията се подобри. Междувременно нашите мисли и добри пожелания са насочени към всички, които са били засегнати от вируса."

Спирането на ATP събитията става незабавно, което означава, че турнирите на ATP Challenger тази седмица в Нур Салтан, Казахстан и Потчефсрум, Южна Африка, няма да бъдат завършени.

От ATP внимателно преглеждат широкото въздействие на тази развиваща се ситуация, която се свързана и с точките в световната ранглиста, като всички решения ще бъдат обявени своевременно. Освен това, при пълно сътрудничество с ITF, точките на класацията на ATP няма да бъдат достъпни за никой от турнирите на ITF World Tennis Tour по време на периода на прекъсването.

Източник: ATP World Tour


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално от ATP: Мъжкият тенис е прекратен за 6 седмици Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook