Официално: Дел Потро потвърди участие на две поредни надпревари през февруари!

от в 20:50 на 31.01.2022
Мирела Николова

Хуан Мартин Дел Потро винаги е бил един от най-обичаните тенисисти, но за съжаление на него и многобройните му фенове, кариерата му често е била съпътствана от контузии, последната от които го извади от игра за повече от година и половина. За последно аржентинецът се включи в турнира в Куинс в началото на лятото през 2019-а година, а оттогава претърпя няколко операции на коляното. В края на миналата година самият той обяви в социалните си мрежи, че планира скорошно завръщане в Тура, а днес тази новина бе официално потвърдена, след като бившият №3 в света получи "уайлд кард" за два турнира в средата на февруари.

Кулата от Тандил ще направи своето завръщане на Argentina Open, който е от категория АТР 250 и ще се проведе в Буенос Айрес през следващата седмица (от 7 до 13 февруари). Освен него в действие на червените кортове в Аржентина ще видим още Доминик Тийм, Каспър Рууд, Диего Шварцман и Фабио Фонини.

След надпреварата на родна земя аржентинецът ще се насочи към Бразилия за АТР 500 турнира в Рио де Жанейро (от 14 до 20 февруари), който също ще се състои на клей и ще събере голяма част от елита на световния тенис, включително и двама представители на топ 10 в лицето на Матео Беретини и Каспър Рууд. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: Дел Потро потвърди участие на две поредни надпревари през февруари! Мирела Николова
Теми:  
atp | буенос айрес | любопитно | рио де жанейро | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook