Официално: Контузията изважда Григор и от надпреварата на двойки в Индиън Уелс

от в 15:52 на 12.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров неколкократно сподели в началото на годината, че се чувства по-добре от всякога физически и тепърва има още много останал тенис в него. Българинът бързо показа, че това не са просто празни приказки и демонстрира отлична форма в началото на годината, като единствените му загуби на австралийска земя бяха от Стефанос Циципас и Новак Джокович, а впоследствие първата ни ракета достигна и до полуфиналите в Ротердам.

Всичко това ни правеше оптимисти за представянето на Григор в Индиън Уелс, където той през последните две години неизменно се класираше поне за финалната осмица, само че съдбата имаше съвсем различни планове. Родният ни представител установи пълен контрол върху откриващата си среща от турнира, в която се изправи срещу Джейсън Кублер и с лекота поведе в сетовете, но изведнъж започна да прикляка постоянно в края на втората част и австралиецът се възползва от ситуацията, за да изравни общия резултат.  Впоследствие физическото състояние на Димитров се влоши още повече и той прекрати участието си, след като изостана с пробив в началото на решителния сет.

Към онзи момент не стана ясно какво точно измъчва нашия сънародник, но днес организаторите на турнира поместиха информация, според която Григор страда от контузия в коляното и напълно логично хасковлията се е отказал и от своите ангажименти в надпреварата на двойки, където си партнираше заедно с Хуберт Хуркач и двамата дори надиграха вторите поставени Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Припомняме ви, че българинът по план трябваше да играе на Мастърса в Маями, който стартира още на 22-ри март и определено участието му изглежда под голяма въпросителна на този етап.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: Контузията изважда Григор и от надпреварата на двойки в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | индиън уелс | контузия | отказване | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook