Официално: Надал пропуска Ролан Гарос; обяви, че ще прекрати кариерата си през 2024 г.

от в 17:08 на 18.05.2023
Мирела Николова

Рафаел Надал официално обяви решението си, че няма да вземе участие в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Това се случи на пресконференция пред медиите в Майорка, като събитието бе предавано пряко в YouTube. Испанецът съобщи още, че ще пропусне турнирите през следващите няколко месеца заради контузията в крака, която получи на Аустрелиън Оупън през януари, като също така планира през следващата година да сложи край на кариерата си.

"Не съм в състояние да играя на Ролан Гарос. Тялото ми ме принуди да взема това решение. Няма да играя през следващите няколко месеца. Надявам се, че ще бъда готов до Купа "Дейвис". Искам да се завърна на корта през 2024 г., като това ще бъде последната година в моята кариера. Искам да мога да ѝ се насладя и да кажа сбогом на турнирите, които са били важни за мен в кариерата ми", сподели емоционално носителят на 22 титли от Големия шлем, който ще пропусне Откритото първенство на Франция за първи път от 2004 година.

"Чувствам се добре, но изпитвам тъга. Играта ми все още е на високо ниво, но физическото ми състояние не е. Трябва да го приема и да продължа напред. Не съм ирационален човек, но не съм и негативно настроен – ще се опитам да бъда конкурентен през следващата година, да се боря за титли. Искам да си дам възможност", допълни още Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Надал пропуска Ролан Гарос; обяви, че ще прекрати кариерата си през 2024 г. Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook