Официално: Новак Джокович не беше допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс

от в 07:01 на 06.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович отново няма да играе на Мастърса в Индиън Уелс. Това обявиха преди броени минути организаторите на състезанието, а мястото на световния номер едно ще бъде заето от бившия финалист Николоз Басилашвили. Сърбинът се надяваше да участва в надпреварата с помощта на специално изключение, но то можеше да му бъде предоставено единствено от президента Джо Байдън, който не взе никакво отношение по казуса и така петкратният носител на трофея ще пропусне надпреварата за четвърти пореден път.

Ноле получи подкрепа от Американската тенис асоциация, както и от турнирния директор Томи Хаас, който каза, че ще бъде позорно, ако балканецът не бъде допуснат да влезе в САЩ, но правителството остана непреклонно и неваксинирани чужденци няма да имат право да стъпват на територията на страната до 11 май. Така по всяка вероятност Джокович ще трябва директно да се готви за сезона на клей и участие в Монте Карло, ако не се стигне до бърз обрат на събитията, който да му позволи от 19 март да играе на Мастърса в Маями.

Любопитна подробност е, че сенаторът на Флорида лично е изпратил писмо на Байдън, с което да се застъпи в полза на 22-кратният шампион от Шлема, но тепърва ще видим дали този път ще последва някаква реакция от страна на държавния глава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Новак Джокович не беше допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook