Официално: Новак Джокович не беше допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс

от в 07:01 на 06.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович отново няма да играе на Мастърса в Индиън Уелс. Това обявиха преди броени минути организаторите на състезанието, а мястото на световния номер едно ще бъде заето от бившия финалист Николоз Басилашвили. Сърбинът се надяваше да участва в надпреварата с помощта на специално изключение, но то можеше да му бъде предоставено единствено от президента Джо Байдън, който не взе никакво отношение по казуса и така петкратният носител на трофея ще пропусне надпреварата за четвърти пореден път.

Ноле получи подкрепа от Американската тенис асоциация, както и от турнирния директор Томи Хаас, който каза, че ще бъде позорно, ако балканецът не бъде допуснат да влезе в САЩ, но правителството остана непреклонно и неваксинирани чужденци няма да имат право да стъпват на територията на страната до 11 май. Така по всяка вероятност Джокович ще трябва директно да се готви за сезона на клей и участие в Монте Карло, ако не се стигне до бърз обрат на събитията, който да му позволи от 19 март да играе на Мастърса в Маями.

Любопитна подробност е, че сенаторът на Флорида лично е изпратил писмо на Байдън, с което да се застъпи в полза на 22-кратният шампион от Шлема, но тепърва ще видим дали този път ще последва някаква реакция от страна на държавния глава.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: Новак Джокович не беше допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook