Официално от ATP: Няма да има турнири в продължение на 6 седмици заради COVID-19

от в 17:26 на 12.03.2020
Димитър Беловски

ОТ ATP обявиха 6-седмично прекъсване заради коронавируса! Това означава, че няма да бъдат провеждани никакви турнири от ATP и турнири от Чалънджър категорията до 20 април.

След отмяната на Индиън Уелс и Маями ще бъдат отменени турнирите в Хюстън, Маракеш, Мастърсът в Монте Карло, турнирът в Барселона и този в Будапеща.

Решението за прекъсването на ATP сезона идва, след като СЗО обяви коронавируса за пандемия и след като Доналд Тръпм наложи забрана на европейци от 26 страни да влизат в САЩ.

Председателят на ATP, Андреа Гауденци, каза, че решението не е взето лесно.

„Това е решение, което не е взето леко и представлява огромна загуба за турнирите, играчите и феновете по света. Ние вярваме обаче, че това е отговорно действие, което е нужно, за да предпазим здравето и безопасността на играчите, служителите, на по-широката тенис общност и общото обществено здраве в лицето на тази глобална пандемия“.

Нещо повече – спирането на турнирите става незабавно! Това означава, че Чалънджърите в Нур Салтан, който се провежда в Казахстан и Потчефсрум (Южна Африка), няма да бъдат завършени.

От ATP също обявиха, че ще следят ситуацията и решенията относно ранглистата ще бъдат обявени своевременно. Освен това, точки от ITF сериите няма да бъдат давани за ранглистата на ATP, при пълно сътрудничество с ITF.

 

Оцени тази статия:
Официално от ATP: Няма да има турнири в продължение на 6 седмици заради COVID-19 Димитър Беловски
Теми:  
atp | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook