Официално: Рафаел Надал няма да вземе участие на тазгодишния Уимбълдън

от в 21:26 на 12.06.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал няма да вземе участие в тазгодишното издание на Уимбълдън. Това стана ясно от капитана на испанския тенис отбор за Олимпийските игри в Париж и бивш номер 3 - Давид Ферер. За щастие на почитателите на Матадора, причината зад отказването на двукратния шампион на "свещената трева" не е контузия. Легендарният ибериец иска да се съсредоточи върху Олимпиадата в Париж, която ще започне само две седмици след мъжкия финал на Уимбълдън и ще се проведе на кортовете на Ролан Гарос (14-ти юли).

Напомняме ви, че още по време на "мейджъра" във френската столица, Надал сподели, че няма да бъде добре идея да направи транзиция към тревата толкова бързо, имайки предвид, че след това отново ще трябва да се върне към червените кортове, на които тренира непрекъснато от завръщането си в игра. Точно затова 22-кратният "мейджър" носител призна, че не е особен фен на идеята да подложи тялото си на подобно натоварване и още тогава почти изключи варианта за участие на Уимбълдън, като информацията вече е официално потвърдена.

Засега Рафа планира да бъде част от схемата на АТП 500 клей турнира в Хамбург, който ще започне на 13-ти юли, където се очаква да играе и на двойки с Карлос Алкарас.

Източник: Punto De Break


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Официално: Рафаел Надал няма да вземе участие на тазгодишния Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook